Bico bygger nytt restaurantkonsept for Burger King

Den internasjonale restaurantkjeden Burger King lanserer et nytt og bærekraftig konsept for sine restaurantbygg i Skandinavia. Konseptet er utarbeidet av det velrennomerte designbyrået Reactor. De nye restaurantene fremmer skandinavisk design, solide byggetradisjoner og bærekraftige heltrekonstruksjoner. Og det er Bico Bygg og Innredning som står for både byggearbeidene og interiøret.

Den første Burger King-restauranten innenfor det nye konseptet åpnet på Langrønningen i Stathelle i desember 2021, og den vekker oppmerksomhet og begeistring. – Den nye restauranten er den første av sitt slag i verden. Restauranten er bygget i tre og er virkelig flott. Store vinduer gir nærhet til naturen, og jeg tror at mange vil like den splitter nye peisen vår. Det varme lyset, fargene og peisen gjør restauranten veldig koselig, forteller restaurantsjef Fakiha Mirza i en pressemelding fra Burger King. 

Innredningen tar form

Tre er et fantastisk materiale og det er i vinden som aldri før. Det er ikke så rart. Tre er bærekraftig, det er solid, har stort bruksmangfold, gir et godt inneklima og en forsterket følelse av kvalitet. Bico har jobbet med trevirke som viktigste materiale gjennom generasjoner. Håndverksbedriften har opparbeidet seg betydelig kunnskap om å benytte heltre til bærende konstruksjoner, og til interiør og eksteriør. Derfor passer Burger Kings nye konsept perfekt for tre-ekspertene fra Sørlandet.

– Vi har bevisst valgt å spesialisere oss på trevirke og har kompetanse til å gjennomføre alt fra store og krevende byggeprosjekter til spesialbygget innredning. I denne type prosjekter kommer våre styrker til sin rett, forteller Jan Wiktor Sællmann, eier i Bico.

Detalj fra himling med synlige heltredragere.

Designbyrået Reactor som har utformet det nye restaurantbygget for Burger King har vært bevisste på å utnytte både materialegenskapene og de estetiske kvalitetene i treverket.  Innvendig er de bærende trekonstruksjonene gjort synlige, og i taket ruver én meter tykke limtredragere med spenn på over femten meter. Dyktige prosjektledere fra Bico har sørget for at designernes og arkitektenes visjoner har blitt en realitet. – Vi satt sammen et team av erfarne medarbeidere med komplementære ferdigheter, for å utvikle tegningene til et byggbart underlag. Så satt vi i gang med byggearbeidet. Tolv uker tok det, og det er ikke annet enn veldig imponerende, om jeg så må si det selv, utdyper prosjektleder Eirik Bolsønes.

Bilde fra åpningen, med fornøyde oppdragsgivere, ansatte og representanter fra kommunen

Burger King vokser og har hatt hurtig etableringstakt de siste årene. Restauranten på Langrønningen er den første av en rekke tilsvarende Burger King-restauranter som i løpet av de neste årene skal bygges over hele Skandinavia. Håndverksbedriften Bico fra Kristiansand er etablert med datterselskaper i både Sverige og Danmark, og skal stå for prosjektledelse, byggearbeider og innredning i forbindelse med den skandinaviske utrullingen av de nye konseptrestaurantene.

Her kan du finne flere bilder fra vårt arbeid med Burger King.

Bico er en totalleverandør av bygg og innredning for det skandinaviske markedet. Konsernet har hovedkontor i Kristiansand og har gjennom snart 70 år utviklet en kultur tuftet på grundighet, fagkunnskap og skikkelig håndverk.